Klippans Gokart med de snabbaste gokartarna och roligaste banan

I år är vi tillbaka med vårt 4-timmars långlopp.
Anmäl ditt lag och kom och rejsa med oss. 

Tävlingsdatum:
Söndag 24 September 2017


Nytt för i år är våra nya fina gokartar från Sodi kart. Eftersom vi har 20 stycken så kommer vi ha möjlighet att använda upp till 16 st i tävlingen för att så många som möjligt ska få vara med. Vi hoppas på ett stort startfält med intensiv racing.

Långloppet är på 4 timmar med hyrkartar och är öppna för alla. Samling kl 12.00 med start av racet kl 13.00. Målflaggen faller kl 17.00 och det team som har avverkat flest varv vinner. 
Tävlingen är öppen för alla som har fyllt 15 år.

Det kommer inte finnas tid till någon träning innan racet startar så det är upp till alla att förbereda sig så väl som möjligt genom att träna på våra ordinarie lediga tider.

Ta med dig kompisarna och anmäl ert lag!  
Startavgiften är 2.700:- per lag.


Anmälan görs genom att skicka ett mail till jorgen@klippansgokart.se. Det går också bra att ringa mig på 0709-539020.

De uppgifter jag behöver är namn på laget, namn och e-mailadress till alla i laget, telefon till anmälaren/lagledaren. Har ni inte alla uppgifterna så anmäl laget ändå så kan ni komplettera med de andra uppgifterna efter hand.

Startavgiften kan betalas i förskott på bg 5667-1449 eller så löser vi det på banan, med kort eller kontant.

 

Anmälda lag

 
1
FIFAN

Patrik Hayes

Mario Hayes
Marcus Persson

2
Schumi's pågar

Markus Thorsell

Dan Ilestam
Christoffer Svensson
Chris Midmark

3
CDK 1
Carsten Sparholt
Dan Lyngsdal
Claus Normann
4
Madmix
Stefan Ohlsson
Philip Hansson
Jonas Olsson
Martin Persson
5
Team Peter Nilsson
Peter Nilsson
TBA
TBA
6
MAD
Daniel Kjellin
Micke Adolfsson
Anders Bertilsson
7
Team Get Space
Robin Åkesson
Sebastian Åkesson
Ulf Åkesson
8
Team Hellmoppers
Patrik Munkberg
Jonas Wallden
Viktor Orban
Jonas Agerström
Doro Konstantin
9
Team Övningskör
Robin Noborg
Jacob Langer
Johan Allansson
10
Team Ticke
Niklas Nilsson
Marcus Mellgren
Simon Björk
11
CDK 2
Victor Sparholt
Allan Sparholt
Niels Ferbing
12
Skånes GP
Marco Smedberg
Markus Nilsson
Henrik Nilsson
Magnus Andersson
Peter Bergman
13
Team Tornado
Rickard "Putte Twostroke" Olsson
Daniel "Oilspot Totte" Ahlmqvist
Kenneth "Slir Kenta" Eriksson
14
Team Varvad
Anders Ehlefors 
Sten Lindgren
Jim Eriksson
Fredrik Salbrink
15
Team Strippamera.nu
Pierre Thour
Christian Nilsson
Osman Kukish
Suad Rosarv

Tävlingsupplägg

 
Kl 12.00 samlas vi för genomgång av dagens race. Närvarokontroll av alla anmälda lag och genomgång av regler och dagens upplägg.

 

Lag som inte är med på genomgången kan inte delta i tävlingen!

 

Utlottning av gokartar

 

Start sker exakt kl 13.00 enligt klassiskt Le Mans manér. Alla gokartar står igång på ena sidan av startrakan. Alla förare som ska köra första passet står på motsatta sidan av startrakan. När starten går springer förarna över till sin kart, sätter sig och kör.

 

Laget bestämmer själva när förarbyte ska ske. Minst 10 byten ska göras under loppets 4 timmar. Det är också tillåtet att byta förare när det är paus för tankning. Lag som inte gör tillräckligt många förarbyte kommer att bestraffas med 1 varvs avdrag. Vi kommer att använda den stora tävlingsdepån precis som tidigare. Alla depåstopp kommer ta längre tid än ett normalvarv.

 

Gokartarna behöver tankas efter knappt två timmars körning. Exakt kl 15.55 kommer loppet att flaggas för tankning. Förarna kommer då in i depån i den ordning de passerade mållinjen. All omkörning i depån är förbjuden. Alla kartar kommer att stannas och tankas samtidigt. Under tankningen så rullar klockan fortfarande. Hela tankningen är avklarad på under 10 minuter. Så fort detta är gjort fortsätter racet genom att alla kartar körs ut på banan igen på ett led. Omkörning är inte tillåten förrän man har passerat depåutfarten och är ute på banan igen. OBS! Vid tankningarna "tightas" fältet ihop precis som vid en pacecar körning vilket kan utnyttjas taktiskt vid rätt val av strategi. Det är tillåtet att byta förare under tankningspausen.

 

Målflaggan faller kl 17.00. Det lag som då har avverkat flest varv (minus eventuella bestraffningsvarv) vinner.

Tävlingsregler

 

Alla som har fyllt 15 år får lov att deltaga. Yngre förare kan få dispens efter de har visat upp sin körskicklighet för oss i personalen. Ett lag skall bestå av minst 2 personer. Det finns inget maxantal för ett lag men 4-5 personer är ett lagom antal. 


 

Max 16 lag, Först till kvarn...

 

Normala hyrkartregler gäller. Svartflagg används för vårdslös eller ojust körning. Den som får svartflagg måste omedelbart köra in i depån. Vi kommer där att tala om vad som föranledde svartflaggen samt hålla karten i 30 sekunder innan man får fortsätta. Förarbyte är inte tillåtet. En förare som får två svartflaggor blir utesluten och de andra i laget får fortsätta körningen. Ingen startavgift betalas förstås tillbaka för någon som har blivit utesluten.

Vad händer om det börjar regna?

 

Tävlingen genomförs oavsett väder såvida det inte är så mycket regn att gokartarna inte fungerar längre. Skulle det inte gå att genomföra tävlingen så flyttar vi fram tävlingen. De lag som inte har möjlighet att delta på det nya datumet får sin startavgift tillbaka.

 

Det finns regnoveraller att låna. 2 uppsättningar regnoveraller per lag vilket gör att den som ska köra och den som står i tur kan ha regnoveraller på sig och att byte av regnoverall kan ske i lugn och ro inom laget. Alla regnoveraller är stora, från Large till XXL.

Frågor

 

Alla frågor ställs lämpligen på Klippans Gokarts facebook och besvaras där. Denna inbjudan kommer sedan uppdateras kontinuerligt för att förtydliga allt så mycket som möjligt.

 

Frågor som inte är publika skickas till jorgen@klippansgokart.se 

Sponsorer

 

Facebook

 
 
Klippans Gokart - gokart utomhus när det är som bäst
 
 

Bokning:

 

Tel:
0435-216 00 - Växel
0709-539020 - Jörgen
0766-283440 - Douglas

Telefontid vardagar kl 9-18

Email: jorgen@klippansgokart.se 

 

Priser:

 

Drop-in körning

1x10 min 150 kr

2x10 min 270 kr

3x10 min 380 kr

osv...

Läs mer om olika race

 

 

Adress & Vägbeskrivning:

 
Adress: Östra Ljungby / Bolestad
Vägbeskrivning: Söderifrån: Kör E4:an mot Jönköping/Stockholm. Ta av vid avfart 68 och sväng mot Klippan. Norrifrån: Kör E4:an mot Helsingborg. Ta av vid avfart 68 och sväng mot Klippan. Västerifrån: Kör väg 13 från Ängelholm mot Klippan. Österifrån: Kör väg 13 från Klippan mot Ängelholm . Oavsett var ni kommer ifrån så hamnar ni i Östra Ljungby. Vid Gulf macken kör ni söderut, där är skyltat med Kartingbana 2 km. Följ skyltarna tills ni är framme.