Klippans Gokart med de snabbaste gokartarna och roligaste banan

Le Mans 5 timmars, 20 Maj 2012
Hyrkarttävlingen för alla! Anmäl ditt lag och kom och rejsa med oss. 
Söndagen den 20 Maj kör vi ett 5-timmars långlopp med hyrkartarna som är öppet för alla. Samling kl 12.00 med start av racet kl 13.00. Målflaggen faller kl 18.00 och det team som har avverkat flest varv vinner, inte bara äran utan även den stora pokalen.

Det kommer inte finnas tid till någon träning innan racet startar så det är upp till alla att förbereda sig så väl som möjligt genom att träna på våra ordinarie lediga tider.

Ta med dig kompisarna och anmäl ert lag!  
Startavgiften är 3.750:- per lag.


Anmälan görs genom att skicka ett mail till jorgen@klippansgokart.se. Det går också bra att ringa mig på 0709-539020.

De uppgifter jag behöver är namn på laget, namn och e-mailadress till alla i laget, telefon till anmälaren/lagledaren. Har ni inte alla uppgifterna så anmäl laget ändå så kan ni komplettera med de andra uppgifterna efter hand.

Startavgiften kan betalas i förskott på bg 729-3996 eller så löser vi det på banan, med kort eller kontant.

 

Tävlingsupplägg

 

Kl 12.00 samlas vi för genomgång av dagens race. Närvarokontroll av alla anmälda lag och genomgång av regler och dagens upplägg.

 

Lag som inte är med på genomgången kan inte delta i tävlingen!

 

Utlottning av gokartar

 

Start sker exakt kl 13.00 enligt klassiskt Le Mans manér. Alla gokartar står igång på ena sidan av startrakan. Alla förare som ska köra första passet står på motsatta sidan av startrakan. När starten går springer förarna över till sin kart, sätter sig och kör.

 

Laget bestämmer själva när förarbyte ska ske. Minst 9 byten ska göras under loppets 5 timmar. Det är också tillåtet att byta förare när det är paus för tankning. Lag som inte gör tillräckligt många förarbyte kommer att bestraffas med 1 varvs avdrag. Vi kommer att använda den stora tävlingsdepån så tidigare info om kort depå och snabba varvtider är inte aktuell längre. Alla depåstopp kommer ta längre tid än ett normalvarv.

 

Gokartarna behöver tankas varannan timme. Exakt kl 15.00 och 17.00 kommer loppet att flaggas för tankning. Förarna kommer då in i depån i den ordning de passerade mållinjen. All omkörning i depån är förbjuden. Alla kartar kommer att stannas och tankas samtidigt. Så fort detta är gjort fortsätter racet genom att alla kartar körs ut på banan igen på ett led. Omkörning är inte tillåten förrän man har passerat start/mål linjen. OBS! Vid tankningarna "tightas" fältet ihop precis som vid en pacecar körning. Det är tillåtet att byta förare under tankningspausen.

 

Målflaggan faller kl 18.00. Det lag som då har avverkat flest varv (minus eventuella bestraffningsvarv) vinner.

Tävlingsregler

 

Alla som har fyllt 15 år får lov att deltaga. Yngre förare kan få dispens efter de har visat upp sin körskicklighet för oss i personalen. Ett lag skall bestå av minst 3 personer.

 

Max 11 lag, Först till kvarn...

 

Normala hyrkartregler gäller. Svartflagg används för vårdslös eller ojust körning. Den som får svartflagg måste omedelbart köra in i depån. Vi kommer där att tala om vad som föranledde svartflaggen samt hålla karten i 30 sekunder innan man får fortsätta. Förarbyte är inte tillåtet. En förare som får två svartflaggor blir utesluten och de andra i laget får fortsätta körningen. Ingen startavgift betalas förstås tillbaka för någon som har blivit utesluten.

Vad händer om det börjar regna?

 

Tävlingen genomförs oavsett väder såvida det inte är så mycket regn att gokartarna inte fungerar längre. Skulle det inte gå att genomföra tävlingen så flyttar vi fram tävlingen. De lag som inte har möjlighet att delta på det nya datumet får sin startavgift tillbaka.

 

Det finns regnoveraller att låna. 2 uppsättningar regnoveraller per lag vilket gör att den som ska köra och den som står i tur kan ha regnoveraller på sig och att byte av regnoverall kan ske i lugn och ro inom laget. Alla regnoveraller är stora, från Large till XXL.

Frågor

 

Alla frågor ställs lämpligen på Klippans Gokarts facebook och besvaras där. Denna inbjudan kommer sedan uppdateras kontinuerligt för att förtydliga allt så mycket som möjligt.

 

Frågor som inte är publika skickas till jorgen@klippansgokart.se 

Samarbeten

 

Facebook

 
 
Klippans Gokart - gokart utomhus när det är som bäst
 
 

Bokning:

 

Tel:
0435-216 00 - Växel

Telefontid vardagar kl 10-12, 14-18

Email: jorgen@klippansgokart.se 

 

Priser:

 

Drop-in körning

1x10 min 170 kr

2x10 min 320 kr

3x10 min 470 kr


Läs mer om olika race

 

 

Adress & Vägbeskrivning:

 
Adress: Östra Ljungby / Bolestad
Vägbeskrivning: Söderifrån: Kör E4:an mot Jönköping/Stockholm. Ta av vid avfart 68 och sväng mot Klippan. Norrifrån: Kör E4:an mot Helsingborg. Ta av vid avfart 68 och sväng mot Klippan. Västerifrån: Kör väg 13 från Ängelholm mot Klippan. Österifrån: Kör väg 13 från Klippan mot Ängelholm . Oavsett var ni kommer ifrån så hamnar ni i Östra Ljungby. Vid Gulf macken kör ni söderut, där är skyltat med Kartingbana 2 km. Följ skyltarna tills ni är framme.